LPG

LPG Systems:n ainutlaatuinen ROLL-tekniikka perustuu motorisoitujen rullien ja alipaineen yhteisvaikutukseen . Tämä  alipainerullaus tekniikka kehitettiin alunperin arpikudosten ja palovammojen hoitoon ja nykyään sitä hyödynnetään monipuolisesti fysioterapiassa, urheiluvammojen hoidossa ja ehkäisyssä sekä kauneudenhoidossa.

LPG -hoidossa pehmytkudosta muokataan alipaineen ja motorisoitujen rullien aikaansaavan liikkeen avulla. Hoidon tavoitteena on palauttaa kudoksen normaalitoiminta  ja  sen hoitovaikutukset näkyvät nopeasti  lihas- ja arpikudoksen sekä selluliitin hoidossa.

LPG-hoito lievittää tehokkaasti kipu- ja jännitystiloja, edistää aineenvaihduntaa ja nopeuttaa paranemisprosessia.

 

LPG:tä voidaan käytetää :
-pehmytkudosvammojen hoitoon (revähdykset, krampit, nyrjähdykset, ylirasitusvammat, iskuvammat)
-erilaisten perussairaudesta tai traumasta johtuvien kiputilojen hoitoon
-aineenvaihdunnan edistämiseen ja turvotuksen hoitoon
-leikkaus – ja palovamma-arpien hoitoon
-iho-ongelmien hoitoon (esim. psoriasis)
-lihasten elastisuuden ja rentouden edistämiseen
-lihasten ja kehon palautumiseen 

 

LPG terapia

LPG -terapia  perustuu Mecanical transduction (mekaaninen siirtyminen) -ilmiöön. Hoidolla on paikallinen ja pinnallinen vaikutus, mutta myös syvä ja laaja. Hoidon vaikutuksesta  veren- ja nestekierto lisääntyvät, jolloin aineenvaihdunta paranee ja  turvotus vähenee, tulehdus ja kipu lievittyvät. Sidekudokseen kohdistuvan venytys pehmentää arpikudosta ja muokkaa sitä kestävämmäksi niin, että  arpikudoshoidolla voidaan vaikuttaa myös vanhan, jopa 20v. vanhan arven elastisuuteen.  LPG Tissular Terapia -hoidon vaikutus on monitasoinen :kudoksellinen, aineenvaihdunnallinen, hormonaalinen ja hermostollinen.

Cellu M6 KMI:n hoidolla voidaan vaikuttaa  laskimoiden vajaatoimintaan, jopa iholle ilmestyneisiin suonikohjuihin ja lievittää  jalkojen ja nilkkojen turvotusta. Nesteiden kierron lisääntyessä laskimoissa ja lymfaattisessa järjestelmässä iho muuttuu kimmoisammaksi, kipu vähenee asteittain jalkojen turvotuksen vähentyessä. Hoidon  vaikutus säilyvät  yleensä pidempään ja sitä voidaan käyttää erilaisetn turvotustilojen kuten esimerkiksi leikkausten jälkeen, rintasyövän jälkeinen lymfaödeema, tulehduksen aiheuttama turvotus, alaraajaturvotus ja rasvaimun jälkeinen turvotus ( hoito voidaan aloittaa kahden viikon kuluttua toimenpiteestä).

LPG -hoidolla kireiden lihasten elastisuus palautuu, kipu lievittyy ja nivelliikkuvuus paranee.  Hoitoa voidaan käyttää myös osana esim. epikondyliittin, bursiittin, tendiniittin. fibromyalgia-kipujen ja jäykkyyden hoitoa. LPG- terapia on miellyttävän tuntuista ja mahdollistaa nopean kuntoutumisen. 

 

LPG Sport -hoidot

LPG Sport -hoitoja voidaan käyttää  vammojen ennaltaehkäisyyn, lihasten elastisuuden edistämiseen ja rentoutukseen.  LPG Sport alipainehieronta on osin jopa tehokkaampaa kuin perinteinen hieronta ja nopeuttaa kuormituksen jälkeistä palautumista  jopa 30%!

LPG hoidolla on todettu olevan urheiluvamman paranemista optimoiva/ nopeuttava vaikutusi, kun  vamma-alueen hoito aloitetaan nopeasti vamman syntymisen jälkeen. LPG hoito vähentää paikallista turvotusta, lievittää kipua ja ennaltaehkäisee arpikudoksen syntymistä. Tutkimuksissa on esimerkiksi revähdysvamman todettu parantuneen jopa 9 vuorokaudessa  LPG-hoitojen avulla.

LPG hoitoa voidaan myös käyttää ennen suoritusta valmistaa lihaksia urheilusuoritusta varten  ja  ennaltaehkäisemään vammojen syntyä.  Eripuolilla maailmaa  MM-tason urheilijat käyttävät LPG hoitoja ennen muuta palautumisen tukena. 

LPG Sport -hoidot:

  • hoitaa lihaskipuja, jotka ilmaantuvat useita päiviä rasituksen jälkeen
  • vähentää lihasten jäykkyyttä, joka voi olla seurauksena liikunnasta ja nivelongelmista
  • lämmittää lihakset ennen liikuntasuoritusta
  • palauttaa lihakset liikuntasuorituksen jälkeen
  • nopeuttaa revähtäneen, krampanneen ja myös muulla tavoin vaurioituneen lihaksen paranemista, estäen näin arpikudoksen syntymistä.

 

 

LPG Lipomassage -vartalohoito

3 syytä, miksi LPG-hoito toimii selluliittia vastaan:

  • Alipainerullaustekniikka: kiihdyttää verenkiertoa ja lymfakiertoa, jolloin aineenvaihdunta vilkastuu. Laitteen pyörivät rullat muokkaavat kudosta.
  • Käsittelytekniikat: imutehon ja rullauksen suunnan avulla pyritään vaikuttamaan  aineenvaihdunnan lisääntymiseen, rasvan hajoamiseen ja ihon kollageenin muodostumisen tehostukseen
  • LPG-hoito on kivuton, riskitön ja luonnollinen vaihtoehto rasvaimulle.

LPG Lipomassagella pyritään vartalon kiinteyttämiseksi vaikuttamaan paikallisiin rasvakertymiin ja veltostuneeseen ihoon. Menetelmä aktivoi  rasva-aineenvaihduntaan aktivoimalla rasvasolujen B-reseptoreita ja muokkaa sidekudosta elastisemmaksi, jolloin selluliittinen iho tasoittuu ja sen arkuus pienenee. Veltostuneen kudoksen kiinteytyminen perustuu kollageenin ja elastiinin vahvistumiseen. 

Hyvän hoitovasteen saavuttamiseksi LPG- vartalohoitoa suositellaan tehtävän 2-3 kertaa viikossa, noin 10-15 kerran sarjana.
Ylläpitävävää hoitoa suositellaan tehtävän noin kerran kuukaudessa tai 4-5 kerran tehostesarjoina puolen vuoden välein.

Lisäksi hyvän hoitotulosten ylläpitämiseksi ja tehostamiseksi suositellaan fyysisen aktiivisuuden lisäämistä sekä terveellisen ruokavalion toteuttamista.