Leikkausten jälkeinen kuntoutus

Leikkauksen ja tapaturmanen jälkeinen kuntoutus

Vammojen ja leikkauksien huolellinen hoito ja kuntoutus takaavat parhaan mahdollisen toimintakyvyn palautumisen. Fysioterapialla palautetaan nivelten liikeradat ja lihasten toiminta normaaleiksi. Kuntoutuja saa ohjausta oikeiden liikemallien uudelleenoppimiseksi. Monesti on myös tärkeää kuntouttaa ennen mahdollista leikkausta.

Palveluksessanne on post-operatiiviset protokollat– erikoiskoulutuksen saaneita fysioterapeutteja, joilla on  viimeisin tieto ja taito eri vammojen jälkihoidoista.

Järvenpään Kuntohoidossa on käytössä moderni GRHealth -kylmäkompressiohoito.  Fysioterapeutin vastaanoton jälkeen kuntoutettavalla on mahdollisuus jäädä 30 minuutiksi kylmäkompressiohoitoon ilman erillistä maksua.  Laitteiston voi myös vuokrata kotikäyttöön. Lue lisää http://www.grhealth.fi/

Kivunhoitoon ja turvotukseen saa apua ultraääni-, sähkö- ja lämpöhoidoista. Hieronnalla ja pehmytkudoskäsittelyllä hoidetaan lihaksia. Nivelten ja nikamien kipuja ja liikerajoituksia parannetaan mm. vetohoidolla.

Fysioterapiajakson aikana kuntoutuja saa kirjalliset kuvin havainnollistetut liikeharjoitteluohjeet kotiin tai kuntosalille. Harjoitteluohjelma on jatkoa fysioterapiassa aloitetulle kuntoutukselle. Tarvittaessa fysioterapeutti on yhteydessä leikkauksen tai muun operaation suorittaneeseen lääkäriin.

Leikkauksen jälkeinen kuntoutus