Alaraajojen fysioterapia

Alaraajojen fysioterapia on alaraajojen ja jalkaterien toimintahäiriöiden tutkimista ja kipujen syiden selvittämistä sekä kuntouttamista ja korjausta yksilöllisiä harjoitusohjelmia ja tarvittaessa esim. tukipohjallisia käyttäen.

Alaraajafysioterapia perustuu aina huolelliseen alkututkimukseen, jolla pyritään selvittämään oireiden syytä  kartoittamalla alaraajojen nivelten ja lihasten toimintaa sekä koko alaraajan liikeketjun toimintaa yhdessä muun kehon kanssa. Tämä on tärkeää, koska häiriö jalkaterän tai alaraajanliikeketjun toiminnassa voi aiheuttaa oireita myös mm. jalkaterään, polveen, lonkkaan tai alaselkään.

Alaraajojen fysioterapia voi sisältää manuaalisena terapiana jalkaterää mobilisoivia – tai rentouttavia käsittelyjä, kuntouttavia harjoitteita, teippausta, fysikaalisia hoitoja kuten esim. Schokwave paineaaltohoitoa ja tarvittaessa yksilöllisten tukipohjallisten valmistuksen sekä koko kehon asennon ja liikkeenhallintaa edistäviä harjoitteita ja kävelyn ohjausta.

Alaraajojen fysioterapiian ja tukipohjallisten valmistukseen perehtyiden fysioterapeuttiemme vastaanotolle voi tulla itsemaksavana asiakkana, lääkärin lähetteellä tai maksusitoomuksella.

Käytämme yksilöllisten tukipohjallisten valmistuksessa FootBalance Medical –pohjallisia